Martina Haag

Jag älskar Martina Haggs böcker, här kommer ett utdrag ur Martina koden:

Om man någon gång i framtiden skulle lyckas skriva ett  filmmanus, som man behöver söka pengar till, så måste man gå till folk som gick i min lillesyrras klass. Såna som jag har skrämt vettet ur i uppehållsrummet ska jag nu skicka ansökningar till. P.S Kära filmkonsulenten, ursäkta att jag sparkade in ditt skåp och snodde din luktsuddsamling.

image121


Klockren Lotta

Lotta är förskyld men hänger med Jonas och Mia till affären. En tant tittar surt på henne när hon står och snörvlar.

Tanten: Har du ingen näsduk du?
Lotta: Jo, det har jag visste, men den lånar jag ju inte till dom som jag inte känner.

image119
Hur underbar är hon inte?

Veckoplanering

Måndag: Ledig
Tisdag: Jobba 17-21
Onsdag: Jobba 8-15
Torsdag: Ledig
Fredag: Jobba 14-21
Lördag: Jobba 14-21
Söndag: Jobba 15-21

Söndag

Det var en stressig lördag på jobbet om jag säger så. Det var lite Malma Marken känsla över det hela. Men jag överlevde och somnade bums hemma hos Mattias. Idag var det inte lika stressigt men vi hade ont om tid eftersom vi stängde kl 19. Vi hann väl göra allt antar jag, men det var ju jag och Björn så jag behöver ju inte oroa mig!

Inte att förglömma även om det är en dag sent:

Grattis på bemärkesledagen min lilla smörblomma :)
72 dagar till vi ses, längtar! Love you.

image114

Vem är Barbazoo?

image111 <--- Barbazoo
image113<--- Barbabok

Onsdag

Jag älskar dagar när man umgås med flera personer på samma dag, översocial skulle man kunna säga. Att Mattias sov här igår och vi sågs några timmar i morse kankse inte räknas. Det som räknas är väl att jag och Bella cyklade Siggenäsrundan idag. Nu var det jag som var den vana, 5 dagars cyklande i Magdeburg har gett mig lite kondis och kanske en vana för att sitta på en obekväm sadel. Däremot var jag inte alls van med att kunna svänga så mycket. Cyklen kändes vinglig till en början, men sen vande jag mig även med det. För det är ju så cyklar ska vara :)

På väg hem från Bella gick jag förbi Anita. Nyttiga som vi var gick vi en liten bit. Det var meningen att jag skulle hjälpa henne med en analys, problemet var bara att vi glömde pappret hemma. Vi får ta igen det på fredag.

Dagens beslut: Jag måste ta tag i mina språk, det här håller inte. Efter fjällen ska jag flytta utomlands och lära mig prata engelska. Det vore så skönt att tänka att jag faktiskt kan + att det ät något jag har nytta av hela livet.
Dagens tanke: Vill jag att andra ska göra saker för mig bara för att de känner att de måste? Är det inte bättre om de gör det för att de själva vill? Jag umgås nog helst med människor som vill vara med mig för att de tycker om mig för den jag är. Vad är det annars för mening?

image110
aahh. Längtar :)

Besök i Magdeburg 16-22 maj


    
    
   

För mer info: besök Rebeckalouise på resedagboken.se

Vad är grejen?


Tidsfördriv

Vill ha: Ett langt guldhalsband
Är sjukt sugen på: Cola
Saknar: Mattias <3
Är trött på: Min 1-liters multiviaminjuice.
Skulle vilja: att mamma hämtar mig pa Arlanda imorn sa jag slipper aka tag.
Behöver: ga och kissa

In Deutschland!

Just nu sitter vi pa Beckas jobb. Hon är duktig och gar omkring med papper och sant. Jag sitter och dricker juice och roar mig vid Minas dator. Allt hennes är ju mitt i och med att jag fick lana hennes cykel över helgen. Synd bara att den inte fungerar sa bra längre, da jag rakade cykla in i en stople. Det var faktiskt mitt pa ljusa dagen och jag var spiknykter. Jag tänkte inte berätta sa mycket mer eftersom det är roligare om bilderna kommer samtidigt.

Imorn är det hemfärd som gäller, tiden har gatt hur fort som helst. Planet lyfter fran Berlin Tegel kl 10.35 sa jag maste ta taget härifran kl 07.00. Det borde räcka eftersom bussen fran Bahnhof Zoo. gar var tionde minut. Ja, det blir bra. Om inte annat sa hörs vi kanske imorn da.

Hej då!

Nu drar jag söderut just när flyttfåglarna kommer tillbaka! Kändes konstigt att säga till Becka idag: Vi ses imon.
Aaahh. Satan va kul det kommer bli :) Även om morgondagen endast kommer bestå av väntan, vänta på Sthlm central, vänta på Arlanda, vänta på tågstationen i Berlin, men förhoppningsvis ingen väntan på Becka! Räknar med att hon står där när jag hoppar av tåget med min överfulla väska. Men några saker är ju faktiskt hennes.
Auf Wiedersehen!


image94

Emma :)

Satt och kollade igenom massa bilder. Hittade några på Emmsan som jag tog i ettan. Hon är hur gullig som helst :) Å andra sidan måste jag ju erkänna att jag är nöjd med bilderna. Tycker att jag är en rikigt mästerfotograf, eller va säger du Anita?

 

Jag om mina Filmer

Känner att det börjar bli ett väldigt tjat om filmer här. Men nu är det så att Mattias och jag såg på The Guardian i helgen. Det är faktiskt en av de bästa filmer jag sett, verkligen något jag rekomenderar, Se den!

image91




Bihåleinflammation - igen?!

Jaha, då var det dags för en ny kur. Känns som jag nyss avslutade den förra. Men det är väl bara att ta nya tag. Gäller att bli frisk innan Tyskland. Doktorn sa att jag ska vila så mycket som möjligt. Eftersom jag jobbar nu tors, fre, lör, sön och mån så ska jag väl vila på jobbet? Nej, men det kommer nog funka, jag känner mig inte sjuk så det är bra. Men när jag väl är hemma ska jag jag bara ligga i soffan och lata mig.

Det var i måndags som jag kände att jag böja bli sjuk. Jobbade till 16 och sen var det hem till sängen där jag låg hela tisdagen och igår. Hoppades på att det skulle göra mig frisk men icke sa nicke. Har sett en hel del på film de senaste dagarna, finns ju inte så mycket annat att göra när man ska vila. Det blev några.

Säg att du älskar mig - hemskt film. ett helvete som kan bli verklighet, för alla.
Efter Bröllopet - en film som känns. Tårar trillade ner för mina kinder.
Smala Sussie - Verkligen en skum film. Tycker bättre om lyckliga slut.
Yrrol - behöver jag säga något?
Tro, hopp, kärlek - jag älskar kärleksfilmer, när de får varandra till slut.
Borat - Sjuk snubbe. Inte riktigt min humor men jag fattar varför Dejan tycker att den är bra.
Familj på väg - Typiskt komedi. Pappan gör bort sig och det ska man skratta åt.




Det var allt för mig, nu är det dags att krypa till kojs.
Josefine E. Öhlin

Angelica 20 år

image83

Idag blir Angelica lika stor som jag :) Grattis sweetheart!


Rubrik

Egentligen borde jag ha massor att skriva eftersom det var längesen jag uppdaterade. Grejen är att det känns så avlägset nu. Ska jag skriva nåt om Valborg? Ja, de va trevligt. Även om det är den mest överskattade dagen på året. "Nanny och Josse på äventyr". Annars har jag jobbat hela veckan, vilket ger mycket pengar. Igår var det grillis hos Angelica och självklart med andra ord. Det  är så kul när vissa beskrivningar hänger med hela tiden.

Banan - Istället för snopp äter du?
Iran - Ett land där man har skägg.
Sen älskar jag min egen beskrivning på blodplätt även om den inte så rolig: Det som finns i kroppen som är rött + en liten pannkaka. Liten pannkaka, det är ett väldigt gulligt ord.

Ikväll blir det Amazon för hela slanten, jag älskar verkligen det stället! Hoppas bara det blir lika kul som det brukar vara.

Den 16 maj kl 12.50 lyfter planet mot Tyskland och Becka!

Ha en trevlig kväll...

RSS 2.0