...

du hade rätt sångerna kom från andra länder
vi möttes i ett underland och står på en perrong
där allt förändras fast ingenting händer

Lillebror och jag <3








Sälen vs.Thailand

Jag fick en julhälsning på mejlen igår som gjorde att jag vill åka till Thailand nu, nu, nu. Så nu är fågan om jag ska åka till Sälen och tjäna pengar eller åka till Thailand och spendera pengar? Ju mer pengar jag spenderar desto längre tid tar det innan jag kan åka till Tanzania och träffa mina barn. Men jag skulle gärna vilja pussa på dig nu..

Sa var det bara en elefant kvar!

Jaha, nu var alla tarar falda. Jag sitter ensam kvar i Tanzania och vantar pa att ens fa komma in pa flygplasten. Varfor har man ett system som sager att man maste vanta utanfor tills tiden ar inne? Men jag hittade iallafall det shotglas jag har letat efter i 10 veckor!

Jag ar ju ratt bra pa att roa mig sjalv. Men jag insag idag att jag inte har varit ensam alls pa 10 veckor. Som Puffen sa haromdagen. Till och med nar man ar pa toa sa dushar nagon pa andra sidan vaggen. Planen ar val att sitta har ett tag, sen kaka nat. Kollade att det fanns pizza har. Nice! Men annars spelar de ju ABBA har pa internetcafet. Sa jag kan ju sitta har och digga istaller for att dra en pizza!

Sen har jag ju investerat i massor med choklad saklart. Vem hade trott nat annat? Jag har blivit varsta godisrattan jag. Nu ska man bara hem till julgodiset och julmaten. Sen maste jag borja trana lite!

Sverige, vi ses IMORGON! :)





Det var har jag traffade dig forsta gangen, den 13 oktober 2009..

Tanzania 2009-12-11

Vi har sagt hejda till alla barn och alla vi tycker om. Vi har varit pa safari och sett giraffer, elefanter, zebror, krokodiler, flodhastar och allt annat. Vi har markt att var kontaktperson har i Tanzania inte riktigt haller sig till saningen sa vi vagrar sova hemma hos henne. Sa nu ar vi i Dar es Salaam och bor pa hotell istallet. De ar helt okej, de finns ju flakt, bra toa, ratt bra dusch och framforallt bra service. De ar vi inte vana vid!

Idag ar val planen att checka runt lite har. Imorn flyger grabbarna hem och vi beger oss till Zanzibar. Det kommer bli nice att steka lite och svalka sig i havet!

Antagen pa personalvetarprogrammet i Orebro. Vill jag det? Ska jag plugga? Vad gor jag annars? Just nu kanns personalvetare inge kul. Jag vill lasa mer om varlden liksom. Viktigare saker. Plus att jag vill aka tillbaka till Tanzania snart, hur ska jag ha rad med det om jag pluggar. Och sa har vi snackat om att dra till Japan ocksa! De ar mycket nu assa. Vem har tid att plugga da?

En annan plan i mitt liv just nu: Hanga med grabbarna till Asien nu i januari. Assa, jag tanker sahar. Nar och med vem ska jag annars backpacka i Asien? Jag borde verkligen passa pa ju! Bara nagra veckor liksom. Det lockar!

Sverige! Vi ses om 12 dagar
Puss och kram


Du kan le sa att jag smalter
du kan ge sa jag tar at mig


Tanzania 2009-12-06

Jaha, da var vi inne pa sluttampen. Idag blir det grata nar vi ska saga hejda till mamma pa Simike. Imorgon blir det grata nar vi ska saga hejda till alla i Ndaga och alla barn pa Simike. Pa lordag blir det grata nar vi ska saga hejda till Tobias och Daniel och den 21 december blir det grata nar jag ska saga hejda till Trelleborg och vara den sista person som lamnar Tanzania. Jag kommer att vara har ensam i 5 timmar. Det kommer kannas konstigt.

Igar kopte vi lite alkohol och hade det mysigt pa taket, sen sov vi dar allihopa. Vissa tyckte att det blev lite kallt men jag overlevde! Vi var tvunga att passa pa att sova dar igar eftersom att inatt ska vi sova i uyole for varldmamma dar fyller 50 ar idag. Imorn ska vi lamna bort alla vara klader och sovsackar sa da maste vi halla oss inne for att inte frysa ihjal.

Avslutningsfesten igar blev lyckad. Tarta och frukt severades och utdelningen av nya t/shirtar fran mamma och pappa. Lyckan var stor och en gruppbild togs sa ni ska fa se hur fina alla ar. Jag var forvanad sjalv over att alla storlekar passade sa bra. Va nojd jag ar!

Familjen Eriksson pa Generalshojden har bidragit med 1000 kr till barnen i Afrika sa just nu haller jag pa att spendera dem. Jag for tillfallet inhandlat 15 nya skoluniformer (blus + kjol) och idag blir det shoppning av ris och boner och imorn majs som blir det majsmjol. De halsar halsar och tackar! "God bless you"

Nu ska jag inhandla en julklapp till lillebror och Johanna, men det far jag val betala sjalv :)

Tack for mig! Vi ses snart!
Tack Anita for att du gjort min blogg sa fin <3


var inte natten vacker,
ljummen, tyst och still
var inte livet rättvist
räckte tiden inte till

 


Tanzania 2009-12-03

December, herregud var har tiden vagen? Livet rullar vidare i Afrika och saker och ting borjar komma i sin ordning. Malningen ar nastan 100 % klar. Det blev hur bra som helst. Vart nyaste projekt var att skriva Amani,Tumaini, Upendo pa vagen. Det betyder fred, hopp och karlek pa swahili. Vi bytte ut tro eftersom det lat battre med amani, aven om den svenska oversattningen later lite dum. Vada dum? (internskamt som ska lasas pa dalmal)

Imorn aker jag till Ndaga och hanger lite. Ar ju egentligen ledig men tankte utnyttja tiden till max sa det blir att dra dit en svang och kramas med Carin och kaka ugali. Pa lordag ar deta vslutningenfest pa Simike (barnhemmet i stan) Vi ska inviga det nya rummet och samtidigt saga hejda till alla barn. Idag mamma och pappa har ni kopt 10 liter olja, en vaggklocka, 4-5 kilo rodlok och tillbehor till gardiner. Jag langtar tills ni ska se hela listan pa allt ni kopt!

Igar berattade for barnen pa Simike att mandag blir var sista dag Joseph svara snabbt "Are you crazy?". Det kandes tungt att saga det, tungt att veta att vi snart ska lamna alla underbara barn. Insag igar att det har utvecklars sa mycket under tiden vi varit har. Det ar en underbar kansla nar de ropar "Dada Jusefina" Dada=syster. Alla barnen kallar varandra for bror och syster och oss med. Frout Antonia som ar 16 ar, hon sager att vi ar hennes barn. Hon ar underbar, idag kom hon och bjod pa nybakat brod och sa vill hon alltid laga mat som vi gillar. Sotnot!

Natten var svartslagen. Vad sags om en mysig natt pa takterassen, kitekat, fullmane och tusentals stjarnor? Mer behover jag inte saga!

Ikvall ar grabbarna i uyole och vi brudar hemma i lagenheten. Tjej och grabbkvall liksom. Mysigt ska det blir! Vi ska laga middag och blir det val chips och choklad som alla andra dagar!

Sverige, vi ses snart!
Puss pa kinden!

RSS 2.0