Jag fantiserar

Imorse var Kenza på nyhetsmorgon. Hon pratade om att hon hade börjat blogga för skojs skulle och nu har hon Sveriges största blogg. Jag började tänka på om jag också skulle bli känd om jag började blogga om mode, dagens outfit och tips på smink. Sen insåg jag att det inte skulle gå ihop. "Idag är jag klädd i samma kläder som jag hade förra veckan, och veckan innan det" eller "Idag matchar jag mina snygga jeans från H&M med en topp från gina (som jag köpte på rea för 49 kr)" Det känns inte riktigt på samma sätt som när hon visar upp nya märkeskläder varje dag och skor för ca 6000 kr. Jag passar nog inte in i den branchen!


Färskpotatis 9,90 kr/kg

Jag är igång igen. Tillbaka på jobbet efter en sommars uppehåll. Det är mycket att komma ihåg sen förr, mycket att lära sig som är nytt. Nytt och gammalt snurrar i huvudet och jag försöker tänka klart. Jag passade på att göra så mycket olika saker som möjligt för att komma in i det snabbt, kassa, post, lotter, rek, privpak. Hej o hå! Det är kul när kunder välkommnar mig tillbaka. Det känns som om det kommer bli en alldeles vanlig sommar!

Jag överlevde!


Idag har jag läst ut sommarens första bok.
Jag köpte den av Mietek när han föreläste för oss under vårt projekt våren 2004.
Då hade jag för mycket förintelsen i huvudet så jag tänkte att det var bäst att spara den ett tag.
Nu tyckte jag att det var dags att läsa den och den berör.
Jag ryser





Några bilder från den gångna veckan


Söndag - en tur på Båven







Tisdag - grillning hos Andréa









Onsdag - det ser mörkt ut



Torsdag - Lunch hos Ewa




Tack för mig, nu väntar sängen och uppladdning för morgondagens 40-års fest.
God helg!






Tankar om tankar

Jag tänker ofta på saker som jag ska skriva i bloggen och vad jag vill blogga om. Jag tar bilder som jag vill lägga upp för att visa min vardag och kanske för att "en bild säger mer än tusen ord". Problemet just nu är bara att jag inte har någon lust att sitta vid datorn. Jag känner absolut inte för det. Det var längesen jag kände så och jag tänker tillbaka på de år som jag och Jeppe bråkade om vem som satt mest vi datorn. Det fanns också tillfällen som jag tvingades smyga och sätta på datorn när jag kom hem på nätterna för att mamma och pappa inte skulle upptäcka mig och säga att det var bättre att sova.

Just nu tycker jag att det känns jobbigt att behöva skicka ett litet mejl eller ens titta på hur jag ska spärra mitt pass. Nu har jag fixat det och kan pusta ut lite, några dagar iallafall! Nu ska jag byta om och kanske "lägga på mig ett ansikte" för mamma och jag ska till Dalvallen och kolla på damlaget. Det blir kul!

"Det är ju nu"

Jag har lovat mig själv att läsa böcker i sommar, vanliga böcker, såna som jag vill läsa. Vår lärare säger att det är nyttigt att läsa och att det utvecklar den analystiska förmågan. Häromdagen kom jag på det, att jag skulle läsa böcker i sommar och det var då jag insåg att det är ju nu jag ska göra det isåfall. För tillfället sitter jag i en solstol på altanen och läser Jag överlevde!, det är nice!

Hur tänkte ni nu?


Vuxna säger till barn att de ska vara ute och leka istället för att sitta inne vid datorn.
Vuxna köper gåband så de promenera medan de ser på tv istället för att gå ut i friska luften.
Hur gick det där ihop?


God morgon Malmköping!

Jag känner stressen i magen som säger att jag måste hinna så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Måste hinna träffa alla, fixa allt som ska fixas och lite till. Sen kommer jag på det, jag har sommarlov. Jag har ingen hemresa bokad, förutom den då vi ska flytta över vårt hem till den nya lägenheten. Då kommer jag vara  Umeå max tre dagar för att sedan återvända hit. Med andra ord är det lugnt, jag hinner med att träffa alla, inte bara en gång, eller två gånger utan kankse så många gånger jag vill.

Alla mornar som jag får sova hur länge jag vill vaknar jag 8.30. Så var det även den här morgonen. Jag hade önskar att klockan visade 10 men å andra sidan är det skönt att komma upp i tid. Jag tänkte komma iordning här hemma, plocka upp kläder, tvätta och cykla en sväng till Tempo för att posta traderagrejer. Ikväll blir det bilbingo med mamma, ska bara ringa Ewa och fråga om hon vill med. Ville inte väcka henne för tidigt!

Tjugosexor

Eftersom jag tappat ungefär 5 kg har många av mina byxor blivit förstora. Det fulaste jag vet är byxor som sitter fult. Vid shoppingrundan idag var min plan att köpa ett par nya jeans. Jag började på gina eftersom det är relativt billigt. Jag provade ett par i strl 28 men tyckte att de var något stora så jag ville ha ett par i strl 27. Tyvärr var de slut så jag vill vidare till Carlings. Det är ju en viss prisskillnad mellan de affärerna men jag gjorde ett försök. Hon som jobbade i affären var noga med att understryka att jag skulle ta så liten storlek som möjligt. Hon kom med mindre och mindre storlekar. Hon tipsade om ett par jeans som hon trodde skulle passa mig och kom med dem till provhytten. Jag tittade på storleken och såg siffrorna 26. Hur ska det här gå tänkte jag? Jag drar på mig dem och har aldrig känt mig så snygg i ett par jeans. Det blev lite dyrare än jag hade tänkt mig men det var det värt. Jag är glad att jag fick hjälp, glad att jag vågade prova jeans som jag trodde skulle vara aldelles för små. Tänk så bra det blev!

RSS 2.0