Lördag

Det är många som ser fram emot helgen. För mig är helgen arbetsveckan. Jag jobbar fre, lör och sön. När måndagen kommer kan jag andas ut och lägga mig i hängmattan och ta en drink. Aahh.

Ikväll är det utgång, det ska bli kul. Innan det måste jag vila lite. Har lite problem med dygnsomställningen. Jag tror att jag ska kolla på Happy feet som jag köpte där nere. har inte kollat kvaliteten än, men prison break funkade ju tydligen bra. Inte för att jag köpte den eftersom jag inte kollar på utländska serier :) men mattis gjorde.

Simon frågade idag om jag hade varit utomlands. Blev lite besviken att han inte visste om det. Sen kom jag på att vi inte umgås, så det inte va så konstigt :)  när jag sa att jag varit i Thailand kom han på att han visste om det. Då blev jag glad igen.

Har fått order av Becka att lägg in mer bilder. Problemet är bara att jag inte kan välja vilka. Jag ska försöka komma fram till nåt. Här är ett urval igen:

    
   
   
   

Pratade nyss med Dessan på msn. Hon är just nu i Thailand. På samma ställe som vi var på. Vi träffade faktiskt de där. Nu berättade hon var de hade gjort idag och igår. Jag blir så avis asså. Vill tillbaka...



21 timmar försenat flygplan!

När Anita berättade att deras plan var försenat 13 timmar trodde jag knapp att det var möjligt. Men det var det tydligen och mer därtill. Vi kunde ju inte klaga eftersom vi fick övernatta på ett 5 stjärnigt hotell. Synd bara att vi inte kunde ha våra väskor med oss, då kunde man riktigt ha njutit av det extra dygnet i Thailand. Då kunde vi ha badat och bytit kläder, men icke sa nicke. Maten var väldigt god så jag var nöjd.

Flygresan gick bra när vi väl kom iväg hem. Det var faktiskt skönt med en mellanlandning eftersom då hade man ett delmål. 6 timmar till Dubai och 6 timmar hem. Det fick bra.

Jag upptäckte att jag verkligen älskar att snorkla. Det är ju helt underbart. Massa fiskar och koraller. Lite läskigt när jag vände på huvudet och så var det en fisk 10 centimeter från ögonen. Men jag fixade det :) Nästa gång blir det revet utanför Australien som jag inte kan stava till.

Jag vet att jag borde lägg in bilder, men jag vet inte om jag orkar. Måste bara lägga in några av mina favvo bilder. Jag tror att det kommer fler med tiden.

image6


image8

image9

image10
 


Thailand - dag 11

Idag var det dags for djungel-tour. Vi hade betalat for att vara dar en halv dag, alltsa 160 kr. Men sa blev tydligen inte fallet. De kom och hamtade oss vid hotellet kl 8.30 alltsa var vi tvungna och ga upp i ottan. Men vad gor man inte? Vi borjade med ett tempel och grejer. Det kryllade det av  apor, mattias maten en med en banan. Han gomde sen den bakom ryggen for att han inte skulle ta hela. Men da blir plotsligt apan sur och det sag ut som om han skulle attackera honom. Vi blev radda med blev oskadda.

Det fanns en trappa med ungefar 1200 steg. Val uppe pa berget fanns Buddha och massa sana saker. jag traffade aven Emma Cole dar uppe sa det var ju trevligt. Han var inte lika svettig som jag men glad anda :)

Efter det drog vi till elefanterna. Det var as grymt. Det skumpade varre an en karsuell och det var verkligen en upplevelse. Efter det trodde vi att detvar hemfard. Men icke sa nicke. Vi drog nan satns och kakade den starkaste maten jag atot har i Thailand. De brukar faktiskt snala med kryddorna. Efter det var det vattenfall och grejer. Hmm, det maste ha blivit nagot fel i planeringen eftersom vi kom hem kl 15 fast vi trodde typ 12. men det gjorde ju inget. :)

Nu ar jag hungrig, ska overtala de andra att hitta nat stalle dar de har kak. vet inte vad jag ar sugen pa. Ska jag vara helt arlig sa ar det makaroner och kottbullar. far se vad de kan fa till?

Den stora fragan ar ju: varfor dromde jag om Elias Bitar?

Thailand - dag 9

Hejsan alla dar hemma!

Har sitter jag ett antal hundra mil hemmifran och forsoker hitta ett o med tva prickar over och ett a med en ring eller tva prickar. Det ar svart att skriva nar tangenterna sitter pa fel plats. Hanna, jag antar att du vant dig.

jaha, vad hander har da? det ar obeskrivligt varmt. Gar inte att rora sig utan att svettas ihjal. och jag kanner inte att jag ar den som gnaller pa varme. havet ar heller inte svalkande, men det ar skont for da behover man aldrig overvaga om man ska vaga sig i eller inte. idag har det faktiskt varit ganska mulet sa det ar darfor vi kunde ta oss tid har en stund. Funderar pa att ta en massage senare. har redan tagit tre :) ar sugen pa pedicure oxa. grejen ar att det ar sa billigt att det inte behovs funderas pa. En helkropssmassage kostar hela 40 svenska kronor. Hmm, jag fick en i julklapp i sverige, den kostade nog nagra hundra mer.

Igar var vi pa en 4-islands-tour. Det var fantastiskt. Snorkling och vita strander. Vi sag dock inte sa mycket fisk, alla var lika dana. Men senare i veckan ska vi aka till Phi phi Island och dar kan man ocksa snorkla. Jag har ju en undervattenskamera som maste utnyttjas till fullo. Mattias och jag ska formodligen pa en jungle-tour imorn. Vi har inte bokat an men vi far nog pallra oss ivag och gora det.

Har lite probelm med mitt Visakort.Det har liksom avmagnatiserats. Jippie, sicken tur man kan ha. Nu maste jag leva pa mamma och pappa den sista veckan :) Haha.

Just det, jag har sytt upp en klanning hos en skraddare. Den blev hur bra som helst. Det roligaste av allt ar att den ar gjord bara for mig :)

Pa aterseende!


Hejdå Sverige, Hej Thailand!

Den här dagen försöker jag bara fördriva tiden på bästa möjliga sätt. Hittills har jag varit ute och gått en promenad, tagit ut mina 43 kr på min kort och ätit frukost. Och klockan är ju faktiskt 12 nu. Jag känner att jag lyckas ganska bra faktiskt. Nu sitter jag ju här och det kan ju ta ett tag innan jag kommer härifårn, det brukar ju bli så.

Andra planer jag har inför dagen är att jag ska duscha och fixa till mig lite. När jag gjort det finns det ju massor av saker som jag kan packa ner. Jag känner mig så splitrad när allt ligger överallt, blir nervös att jag ska glömma nåt.
Sen är det Nya tider kl 13.30, det är praktiskt taget den ena serie som jag följer på TV. Fast Nanny säger åt mig att kolla på Amerikanska serier. :)  Klockan 15 kommer Bella hem från jobbet och då ska jag träffa henne. Sen kommer väl Mattias hit och det är snart dags för att åka mot Arlanda. Jag tror att dagen kommer flyta på väldigt bra faktiskt. Nu börjar jag istället känna mig stressad över allt jag ska göra.

Jag lyckades övertala girlsen att spela med andra ord. De verkade faktiskt ganska roade. Det är ingen som går oberörd ur det spelet.
Här är min förklarning av Latmask: När man inte orka göra något är man?
Emma: Lat
Jag: Aa, och sen ett djur som är litet och brunt och lever i jorden.
Emma: Latsork

Thailand kl. 23.25 :)


image5   
Här har ni nåt att kolla på tills jag kommer hem :)

Nu ska jag dunsta. Hejs!


Dan före doppare dan.

Väskan är så gott som färdigpackad. Försöker ta bort så mycket som möjligt ur väskan men det går inte så bra. Den frågan just nu är ju vad jag ska åka i? Men skona är nog ändå svårast att bestämma. Det går ju inte direkt att åka i flippisar. Mamma tror ju att det ska vara 20 grader kallt när vi kommer hem, så då lär man ju frysa fötterna av sig. :) Har det ens varit 20 minusgrader den här vintern och när är det de i slutet av mars? Hmm.

Emma, Nanny och Angelica kommer snart dit för att säga hejdå till mig. Jag ska försöka övertala dem att spela med andra ord. Jag har fortfarande bara spelat det en gång.

Håller just på att byta musik på mp3:n, är det nån som har nåt tips på bra låt?!
Jag vet redan att alla kommer säga Anna book - Samba Sambero. Haha
Jag älskar verkligen den.

Nu ska jag äta stekt ägg!  På återseende


Så är det att vara nykter på krogen!

1. Man blir mer känslig, känner hur varmt det egentligen är i folkmassan.
2. Man blir lättare irriterad på folk som knuffas hit och dit.
3. Det blir lätt lite långtråkigt.
4. Känner sig törstig och behöver vatten eftersom annan dryck inte får förtäras.
5. Känner sig lite frånvarande eftersom huvudet går runt, runt överallt. tänker jaha, är han här. eller åhh, vilken snygg kjol hon hade eller vad håller egentligen den här tönten på med. Med andra ord: Sånt man fullständigt skiter i annars!
6. Så länge man är på krogen märker man inte hur fulla andra är, det blir värre på vägen hem :)

Jag tror faktiskt att det handlar om inställning. Jag var inställd på att ha en trevlig kväll med mina vänner och så blev det också. Om jag hade tänkt från början att det skulle bli tråkigt hade det nog blivit det också. Det blir ju vad man gör det till!

Igår träffade jag Måns Stefansson, när han frågade hur det var med mig svarade jag faktiskt bra!
Jag tänkte att jag inte kunde börja beklaga mig för honom: Jo, jag har bihåleinflammation och min rygg är helt paj så jag kanppt kan röra mig. Plus att jag har ångest inför framtiden och mitt liv. Men förutom det är det bra tack!

Tack för mig


Josefine, 65 år, Pensionär

Jag är som en gammal pensionär i min rygg, hur ska det blir när jag blir 85?

Som vanligt kan inte allt vara frid och fröjd eftersom jag är jag. Sjävklart ska jag lyfta ett paket igår på jobbet och det säger typ pang i mibn rygg. Verkligen lyckat. Jag fick gå hem från jobbet och åka till E-tuna där en naprapat fick knäcka tillbaka den. Jag är fortfarande sned. Nanny skrattade lite åt min vackra hållning och jag förstår henne.

Igår var jag hos Nanny, vi kollade på Masjävlar och åt popcorn. Jag kan ju inte säga att jag sett filmen innan eftersom jag sov som vanligt. Eller jag tror jag och Tobbe satt och snackade igenom hela filmen. Jag valde att ge filmen en andra chans och jag har inte ändrat min uppfattning. Den är inge vidare. Jag hatar filmer som man tror ska vara rolig och sen är den helt tragisk. Det som skulle vara kul i filmen var att en man bodde hemma hos sin mamma när han var 37. Sånt är  ju bara hemskt. Stackarn.

Utgång ikväll - Nykter

Thailand, 3 dagar kvar...

image4

Wallander - Hemligheten

Idag har jag äntligen sett på den 13:e och sista Wallanderfilmen. Det var verkligen slutet, inte för att jag gillade det speciellt mycket. Men det känns verkligen som om det inte går att få ut mer av serien. Filmen var hemsk, alla grät, jag, Linda och Kurt grät tillsammans. Den måste verkligen ses. 

Idag har även jag och Mamma ätit lunch på Ottilia. Verkligen trevligt. Det blev en grillad baguette och te. Jag försöker nämligen hålla mig borta ifrån sötsaker. Annars skulle jag ju tagit en stor jävla paj med vanlijsås och struntat i att det var lunch vi skulle äta.  

Funderar över utgången på lördag. Kan inte dricka eftersom jag äter medicin. Ska jag hänga med ändå?
Kommer inte på något annat jag kan göra på lördag. Då är jag nog heller nykter på krogen än sitter hemma själv. Eller?


image3

Holly Dolly - Dolly song

Ia tsu-tsa, parivikkai vailan,
Tikkai villan titstandum!
L'laa dipi depi della ruppathi rupiran,
Kuriikan kukkaja kirikango!

Hra-tsa-tsa, ia ripi-dapi dilla
Barits tad dillan deh lando.
Aba rippadta parip parii
Ba ribi, ribi, ribiriz den teahlando.

Ia barillaz dillan deiallou,
Ara va reve-reve revydyv dyvjavuo:
Bariz dah l'llavz dei lando,
Dabaoke dagae dagae due due dei ia do.

Packa?

Jag är ju inte den som är känd för att ta med mig lite saker när jag ska åka bort. Just nu ligger allt som kan tänkas följa med på soffan. Nu gäller det bara att ta bort det som är onödigt, men hur lätt är det?

Det jag hittills tagit bort är två toppar och en kjol. Jag är faktiskt stolt :)
Jag hoppas att det blir mer under dagen. Jag har ju torts allt vandrat till kebnekaises topp, då hade jag nog inget onödigt i väskan över huvudet taget. jag får nog tänka lite i de banorna, det hjälper kanske lite :)

 

Bihålsinflammation

Jasså, sjukan verkar inte gå över. Det blir bara värre. Det värsta är nog att jag inte har råd att hämta ut medicinen så jag måste vänta till mamma kommer hem och ger mig pengar. Det kan hon väl inte neka ?!

Igår jobbade jag, mamma och Anders Johnsson (Ewa, du vet din kompis?) i malmabacken. Vilken tur att vi var så många eftersom det var riktig rusning. Det var svårt att hinna med. Liften stannade faktiskt inte en ändå gång, vi sålde lifkort för 25 kr och löste ett mot en sponsor-kupong. Kioskkassan slutade med en total försäljning på 228 kr, vilken kväll :)

Lars Winnerbäck, min gud, kung och hjälte.
Allt jag känner inom mig går att hitta i någon av hans texter.
Det spelar ingen roll vad det är, sorg, lycka, ångest eller bara förvirring.
som det här till exempel: och nånstans där blev jag den jag är
För det är ju precis så det är.

image2

Thailand, 6 dagar kvar..

<3

<3

Lasse W - Söndag 13.3.99

Hon känner efter om det här är att vara fri
Om det här är ett liv med någon mening i
Det är ingen som tjatar längre
Det är ingen här som ber henne stiga upp

Hon går och plockar och hittar sina gamla brev
Lite konstigt att läsa om gamla planer när hon vet hur det blev
Det är ingen som skriver längre

Det är ingenting här som är värt att skriva upp
Ändå känns det som om hela världen sjunger

Har du kommit nånstans
Har du sumpat din sista chans     
Är du framme nu
Har du valt en väg att gå
och ett mål att sikta på
och är det verkligen du?
Är det verkligen du?

Det fanns stunder när hon visste hur det skulle va
Men det är som om hon glömt vad som var så bra
Hon har för länge sen tappat lusten
Har för länge sedan glömt vad som var värt nånting

Hon minns bara stunder i periferin
Hon minns dagar när dom sopade undan krossat porslin
Det är ingen som bråkar längre
Det är ingen här som börjar gräla om ingenting

Ändå känns det som om hela världen sjunger:

Har du kommit nånstans...


Hon känner efter om livet kan va lite mer
Det är grått som om ett moln träffat hennes kvarter
Det är ingen som pratar längre
Det är såna dagar som vänder allt upp och ner

Det är såna dagar som hela världen sjunger:

Har du kommit nånstans...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0