Paris 24/9 -08

Eftersom internet bara ar gratis i 15 minuter har maste vi stressa inom allt. darav det konstiga inlagget igar. Vi ar nu klara for att dra och traffa Musse ocg ganget. Annars ar allt under kontroll. Vi  tog oss tillslut ivag fran Nice, stannade en natt i Dijon. Ni vet senapsstaden?och nu gor vi Paris i nagra dagar. Akte turistbuss hela dan igar, men de var skont att slippa ga. haha.  Pa fredag drar vi till Reims och traffar Carros van/storebror. Sover dar och drar till Bryssel pa lordag.

Over and out!

Paris 23/9-08

Imorn vantar Disenyland! 
Vi mar bra. Pussar

Nice 19/9 -08

Jag sitter har och brakar med det franska tangentbordet. Allt sitter helt konstigt och vi kommer inte overrens. Ville anda skrivq en rad. Vi mar bara bra, sitter for tillfallet lite fast i Nice eftersom alla tag till Paris ar fulla. Ska forsoka losa det imorn. Det fixar sig nog.

Anita och alla andra, ha en underbar kvall pa Bamboo och njut av att ha henne i er narhet de sista dagrna. Jag ar dar med er. <3

Puss Puss


Milano 16/9-08

Det ar en god morgon i Milano, solen lyser och humoret ar pa topp! Idag ar det dags att gora Milano. Vi bor pa ett hotell har, hur lyxigt som helst, aven om det bara ar en stjarna. Det blir val sa eftersom vi jamfor med boendet i Prag for 74 kr /natt. Vi har liksom AC och TV :) :)

Jag ar besvkien pa min forsta och enda italienska pizza, en fet Calzone, skinkan smakade bara gris liksom. Sa idag ar jag sugen pa en fet Bologonse. Carro var daremot nojd med sin pizza fran igar, men jag antar att hon siktar in sig pa en Carbonara!

Vi saknar vart Hostel i Rom med alla glada manniskor. Men den dubbelsang med ett tackte i Milano ar ju mysigt det med :)

Vi hoppas pa att se nan fotbollsmatch ikvall, vet bara inte hur vi ska ta reda pa om det ar nagon. Blir nasta uppgift helt enkelt.

Nu kilar vi ut i stora staden och ser oss omkring. Hopps ni har det bra hemma.
Pussar och Kramar

Rom 14/9 -08

Over the hills and far away. Vi har kommit pa att vi ar sa langt borta som vi ska nu och imorn borjar resan hemat. Det kanns ju ratt lagom eftersom vi varit borta halva tiden pa tisdag. Idag har vi kollat runt lite i Rom, de ar en sjukt stor stad och det finns massor att se, men vi kanner att vi har hunnit med mycket.

Upp med tuppen imorn och dra till Milano. Carro hade velat se en Intermach dar men det ser inte ut att ga ihop med schemat. Sjalv hade jag helt glomt bort att min hogsta onskan nar jag var 13 ar var att aka till Rom och se en Romamatch. Nu ar vi liksom har, ingen match eller Totti har det blivit, men det kryllar av bilder och Romabutiker. Da blir jag som 13 igen :)

Eftersom vi bara bokade tva natter har forst och sedan la till en natt fick vi byta rum i morse. Vi var ett ganska blandat gang i vart forra rum. Ganget bestod av

- Alexander fran Frankrike och raggar pa mig som fan. Manniksan ar helt galen. Tur att man kan gomma sig pa toan :)
- En skum brud som raggar pa Alexander.
- En tjej fran Australien som laser hela tiden.
- Mike fran Tyskland, skum som fan. Han svarar aldrig nar mobilen ringer sa alla vaknar mitt i natten.
- En Klas Coriander (Tre kronor) liknande person som har ALLEDELS for lost sittade kallingar, vita dessutom.


Carro sager ratt ofta "Shit va jag gillar Anita, hon ar sa hilma skon". Ja, jag gillar ocksa Anita, men inte bara for att hon var rolig pa nyar, tar val hand om Mosef, eller skriver roliga blogginlagg. Nej, snarare for att hon ar en av de viktigaste personerna i mitt liv. Hon finns alltid dar, aven om hon ar pa andra sidan jorden. Love you babe!

Vi hoppas att ni saknar oss lite! Ta hand om varandra!


Rom 12/9 -08

Ja, det ar askvader i Rom. Det ar ju sant man egentligen inte far beratta nar man ar ute och reser. Men vi erkanner det faktiskt. Dagen har bjudit pa hang vid Vatikanen. Massa skit o se pa musem och massa fina saker ocksa. Vi payade anda 140 kr sa de va lika bra att titta pa allt som fanns. Valuta for pengarna som man brukar saga!

Vi har varit helt slut hela dagen eftersom vi akte hit med nattag fran Venedig igar kl 23.30. Det var vi och en acklig gubbe som forsokte snacka italienska med oss i en lite kupe. Tanken slog mig nar jag lag dar i mitten och kande hans ackliga doft. Men vi kom hem helskinnade, men ikvall blir det att sussa tidigt.

Vi har bestamt oss for att stanna har till mandag. Det ar faktiskt mysigt har pa hostelt. Alla ar hjalpsamma och trevliga och vi star och trangs i det lilla koket for att fa lite mat i magen. Sa mysigt sa!

Nar det galler killar som raggat pa oss sa star det nog 4-2 till Carro. Haha. Och da raknar vi med den ackliga gubben som jagade henne genom Wien och sa nat pa tyska som vi inte fattade. Maste var det blonda haret, eller nat i den stilen! Jag ar bara tacksam over att jag inte gjorde ljusa slingor innan jag akte.

Nej, nu vantar folk pa datorn. See ya!


Venedig 10/9 -08

Nu befinner vi oss alltsa i Venedig. Jag ar super inponerad medan Carran ar har for andra gangen. Vi bor centralt aven har och delar bara rum med tva budar. Eller vi antar att de ar tjejer for de har en plattang med sig. Ja, killar kan anvanda plattang, men inte nar man ar backpackers!

Vadret ar kanon och vi stormtrivs pa resan genom Europa. Imorn bar vi av till Rom, aven den har gangen med nattag. Dock tog vi sittplats for 30 kr istallet for liggplats for 280 kr. Far se hur det funkar.

Hejs!


Wien 9/9-08

Det har gatt en veckan sedan vi lämnade Sverige och om ungefär en timme sätter vi oss pa taget mot Itailen och Venedig. Eller sätter och sätter oss, lägger oss pa taget. Vi har nämligen betalat 270 kr per person för sovplatser sa vi ska fanimej ligga  hela vägen till Venedig. Ska inte resa oss upp en ända gang. Möjligen till frukosten som tydligen ska inga, men vi vet ju aldrig hur det blir med den saken!

Vi har nu tillbringat en och en halv dag i Mozarts Wien. Det är helt sjukt vad manga stora fina byggnader det finns. Vart man än gar dyker det upp en gigantisk kyrka runt hörnet :) Dagen har även bjudit pa lite häng i parker här och var. Tills Carro kände av allergin och vi fick bege oss till mindre gräsbelagt omrade!

Vi har varit inne pa varje H&M i hela Berlin och Prag utan att prova nagot alls . Men när vi kom till Wien igar höll det inte längre. Provrummen fylldes av t-shirts i alla de färger och former. Konstigt nog var det jag som kom ut med en pase och inte min kära vän Carro med egna ord sa idag: Det jag saknar mest där hemma är nog att shoppa :) Wien blev allstsa lite av shoppningstaden(än sa länge).  För Carro lyckades även hon fa med sig en pase ut ur new Yorker idag :)

Vi bodde hur centralt som helst, det har vi faktiskt gjort pa alla ställen hittills. Det som drog ner lite var väl att stället sag ut som en bordell utifran, men det ar sant man far ta!

Jag har helt plötsligt fatt ont i ett knä. maste vara nan gammal idrott skada fran min karriär som fotbollsspelare. Jag fick ju faktiskt träningspriset tva ganger :) nej, men jag har iallfall köpt mig nan tysk super-sport-gel pa ett av Wiens 800 apotek sa vi far hoppas att det hjälper. Har ju iallfall klarat mig igen den har dagen och da har vi gatt 19191 steg. Inget rekord direkt, men de funkar :)

Nu maste vi väl kila och köpa nan mat till taget. Det ar ju det man gör när man aker tag!!

Pussar och Kramar luffsisarna Josefine och Caroline

Prag 7/9 -08

Vi befinner oss fortfarande i Prag. Idag har vi softat runt litegranna efter att ha sett alla sevardheter igar. Det ar sa skont med en lugn dag innan man drar vidare till nasta stalle. Till att borja med var det bara jag och Carro i ett rum for 12 pers. Nu ar det nastan fullt dar inne, det star bara 2 sangar lediga. Kanns lite skumt att ligga och sova i ett kallarutrymme med 8 okanda killar. En har for lost sittande simpsonkallingar och ligger och fiser hela natterna. De andra gor inte mkt vasen av sig, sa vi far sta ut. Ar det billigt sa ar det! Pa kvallarna kyllar det av alskade par som star och myser pa broarna och tittar upp mot det upplysta sagoslottet. Och mitt ibland dem star jag och Carro och suger upp stammningen. Det ar faktiskt vackert! Eftersom det ar gratis att anvanda internet har blir det en uppdatering av bilddagboken efter det har! Missa inte de :) Kl 08.03 imorn gar taget mot Wien, sa det blir att ga upp med tuppen! Hej svejs! Jossan och Carro

Till Mamma

Eftersom du inte har nagon mejl sa fick det bli sahar. 

Hej alla Moskva resenärer.

Vi åker som planerat enligt ovan.

Kolla att stavning och namn är ok framförallt för Josefin.

Ni behöver nu ringa ert försäkringsbolag och be att dom skickar ett bevis på att ni under perioden i Moskva är försäkrade, det ska också som sagt vara undertecknat personligen av nån på bolaget. Säg att det gäller Ryssland.

Fyll också i visumansökan som jag beskrev tidigare med nytt foto.

Bekräfta att ni fått mailet sen beställer Mia biljetter. Blir troligen billigare ju tidigare vi är ute.

Ber er skicka över allt detta inkl pass till mig, paketet kanske ska assureras eftersom det innehåller pass.

Senast den 20 sept behöver jag era papper för att kolla att det ser ok ut, ska ni utomlands före resan så hör av er.

Sen ska dom upp till ambassaden och kopplas till vår inbjudan sen har vi förhoppningsvis vårt visum.

Hör av er om ni har frågor.

Hälsn Björn


Prag 5/9 -08

Efter ca 2,5 timmars resande fran Berlin, busvisslade min mobil. "Valkommen till Tjeckien". Jaha, da hade vi lamnat Berlin och Tyskland bakom oss for nya aventyr i Tjeckien och Prag. Till att borja med maste vi verkligen saga: Ak tag mellan Berlin och Prag, det ar helt otroligt vad fint det ar pa vagen. Vi ar sa nojda over att ta taget, man missar liksom sa mycket pa vagen annars. Att det var sa berigt i Tjeckien visste ingen av oss om och blev positivt overraskade. Det var verligen ett landskap som man bara kan se pa TV.

Ja, vi kankse ska borja med att beratta om den sista dagen i Berlin. Vi hittade den sonderbombade kyrkan, efter att ha gatt och gatt och gatt lite till. DEn lag pa Wittenbergsplatz som var hur mysigt som helst, massa bra butiker. Till dessa raknar vi inte KaDeWe som tydligen ar ett varldens finaste varuhus. Inte konstigt att vi kande oss lite lost. De hade liksom 5 stall med bara presentpasar. Folk tittade lite underligt pa oss i vara luffarklader, men man tager vad man haver :)

De kanns skont att slippa vara underbara vanner fran Australien pa hostlet i Berlin.
Carro: Vad vita de ar, har de suttit inne hela sommaren eller?
Josse: Ja, eller sa ar det ju vinter i Australien nu :)

Assa vi undrar en sak. Ar det sahar over hela varlden, att sofort man satter sig pa taget sa maste man borja ata som en galning. Var standardreplik numera ar: Fan, va dom ater! Ibland hoppas vi att inte folk tanker sa om oss nar vi drar fram chips pa taget :)

Jaha? vad hander i Prag da? Jag har redan hunnit blivit helt foralskad i den har staden. Den ar sa sjukt fin! Carro ar inte lika imponerad, men jag ska forska fa henne pa battre tankar imorn. Det ar en sanhar liten mysig stad med kullersten och en kanal ringar sig genom allt. Kan det bli battre? Jag ar kar!

Vi bor hur centralt som helst, varsta billigat var de ocksa. Vi betalar 74 kr per person och natt. Nar vi klev in genom dorren forstod vi varfor det var sa billigt. Det ar det skabbigaste stalle vi nagonsin bott pa. O da har jag ju bott pa en stjarningt hotell i Polen :)

For att fortkorta allt med nagra ord sa sager vi: Det gar som pa rals!

Kika in till Bilddagboken for lite bilder. Hallonsaft600

Pussar och Kramar. Luffisarna Jossan och Carro

(Hanna Andersson och Christofer Larsson, jag behover era adresser!!)

Berlin 3/9 -08

Ja, vi är nu iväg. Känns lite overkligt tycker bade jag och Carro. Men vi kande oss varldsvana redan nar vi var i Hamburg och det var bara vart andra byte :) En lite överraskning var att vi akte farga fran danmark till tyskland, sa det var ju lite kul. Vi som trodde att det satt ihop dar nere ;) 

Idag har vi gjort Berlin som man brukar säga. Jag gjorde en liten tabbe och halkade i duschen. Jag lag där som en stor padda och hoppades att ingen skulle komma in och fraga hur det var med mig. Det finns ju namligen inget las pa toan och vi bor i ett rum med 6 andra. Lagom trevligt om nan av dem skulle kika in och se mig ligga dar. Ingen av dem ar ju speciellt trevliga heller. Kom hem kl 03.00 inatt och började skrika om mat och helt plöstligt hade en tappat sitt pass sa hon började grina. Jaaahaa? 

Den enda tabbe som Carro egentligen har gjort är väl att leta efter Berlinmuren. Men sa vitt jag vet sa revs den 1989. Eller har jag fel ? :)

Imorn väntar lite shopping, ja eller iallfall titta lite pa kläder. Se men inte röra :) Vi ska även förska ta oss till en sönderbombad kyrka, de har vi sett pa vykort. Sa det är säkert nat man maste ha sett i Berlin. Vi har även fatt för att oss vi ska köpa en sovenir ifran varje stad. Carro tyckte att en bit av muren var passanade för Berlin, men jag ville ha samma sak fran varje ställe och det är ju lite svart att titta en bit av Vendigs mur. Jag betämde mig därför att samla pa mig lite shotglas. Nu är ju bara problemet att fa hem dem hela. Hoppas att det löser sig!

Planen är att aka vidare till Prag pa fredag morgon. Ses vi där?

Sköt om er! Puss och Kram fran Luffsisarna Josefine och Caroline

RSS 2.0