Ris och ros

Jag tänkte börja med ett glatt besked som jag fick idag, nämligen deklarationen. För någon vecka sedan läste jag på aftonbladet att man kunde gå in på titta på deklarationen på nätet om man hade e-legitimation. Jag loggade inte för att hitta svar, jag kunde inte hitta någon siffra så jag gjorde nån egen analys och trodde att jag skulle betala 500 kr. Ja, okej tänkte jag. Det kunde varit värre. Idag kom alltså deklarationen i brevlådan och det visade sig att jag skulle få tillbaka 8000 + att jag inte gjort avdrag för arbete på annan ort än. Det brukar blir en del. Det glädjer mig.

Något som jag är upprörd över idag är att man har avlivat björnungarna som blev lämnade av sin mamma i och med att hon blivit skrämd och bitit en 12-årig pojke. Man menar att udgarna var i för dåligt skick att de inte gick att rädda. Nej, det är väl klart. Vem skulle inte må dåligt utan mat och vatten i 4 dagar? Varför väntade man så länge på att mamman skulle återvända. Rädda ungarna istället för att vänta tills det är försent. Jag är upprörd!

Vad ska man göra ända fram till maj?

Det finns vissa år som jag tänkt den frågan. Kommer jag att kunna genomlida vintern uppleva en ljus framtid i maj. Jag har klarat det hittills. Men om någon skulle fråga mig den frågan nu så skulle jag säga att jag har så fullt upp att jag knappt kommer märka att det är april och vips så är det maj och jag är särbo!

Exakt såhär ser planerna ut:

- Den här veckan bakar vi för fullt inför loppisen på söndag. Har precis gjort en misslyckad tigerkaka. Fan!
- Den 8-10 åker jag till Luleå och hälsar på Alexandra <3
- Veckan efter det pluggar jag dag och natt med en uppgift för att bli klar innan "påsklovet".
- Den 20 april bär det av mot underbara Sälen
- Veckan efter påsk kommer jag att tillbringa i Malmköping, påskmat och plugg
- Jag planerar att vara tillbaka i Umeå den 1 maj, redo för b-uppsats


Vecka 12

Eftersom jag ägnade mig mycket åt tentaplugg förra veckan så fick jag inte så mycket tid över till annat. Träningen har blivit litande men det är bara att komma igen och kämpa på.

Såhär ser det ut iallafall:

Step up: 55 min
Rodd: 2 km
Promenad: 2 h 45 min


Storhandling!

Jag tyckte att det var värt en före- och efterbild på kylskåpet igår, det blev en viss skillnad. Vi handlade mat för veckan plus lite bakingredienser eftersom vi ska baka bröd och sälja på en loppis på söndag. Pengarna ska gå till vår nystartade förening vars syfte är att smala in pengar till "våra" barn i Tanzania!


Före


Efter


Bilder från onsdag och torsdag

Jag ligger lite efter i min uppdatering, jag har haft fullt upp med plugg och internet har krånglat. Jag tänkte därför lägga upp lite bilder i efterhand.

I onsdags fyllde Johanna 22 år och därför var vi bjudna hem till henne på fika. Jag skippade middagen för att kunna äta så mycket tårta och chokladbollar som möjligt. Om det var ett bra drag eller inte är ju en senare fråga. Efter fikat ägnade vi oss åt TP team, kul och allmänbildade! Mysig kväll helt enkelt.



Hon uppskattade lyktan vi köpt till henne!


även tofflorna passade som handen i handsken!

Torsdagen ägande vi oss åt tentaplugg. Eller ja, tacos och tentaplugg rättare sagt. Det satt fint med en god middag innan vi gav oss in i böckernas värld. Mycket gjort blev det iallafall!


och glada var tjejerna!


Nu gäller det



Tentaplugget är i full gång. Nu är det jag och böckerna dom gäller!
Jag går i ide och vaknar upp igen på lördag kl 14 när jag lämnar in tentan. God morgon!


Kämpa på!

Jag klarade det, jag läste ut boken på tvåhundrafemtiotvå sidor och det gör mig lycklig. Jag gav upp redan innan jag öppnade den men det gick faktiskt ganska bra ändå. Jag grät inte ens en enda gång. Jag överlevde även seminariena som jag för en vecka sen trodde skulle vara en omöjlighet.



Det här med min engelska och mina kunskaper i språket eller icke kunskaper skulle man väl kunna säga har ju varit sådär under åren. Allt flöt på bra i mellan - och högstadiet ända till nationella proven kom i nian. Jag klarade inte läs - och hörförståelsen och fick underkänt på den delen. Ann utryckte det som att jag måste ha fått hjärnsläpp. Men det var då jag insåg att jag faktiskt inte kunde. Jag förstod inte, men varför hade ingen lärare upptäckt det? Varför hade inte jag upptäckt det? Å andra sidan är det ganska stor skilland på att plugga på glosor och få alla rätt än att förstå det man läser och hör för att senare svara på frågor om det. Jag fick välgodkänt i engelska när jag slutade nian.

När jag började gymnasiet och läste Engelska A var mitt självförtroende i botten. Jag kunde ju inte engelska. Inte blev det bättre av att idioter satt och skrattade när man svarade fel. Det känns än idag. När nationella provet kom gick tankarna att jag förmodligen inte skulle klara den där delen här heller eftersom jag inte klarade den förra gången. Så blev det också, underkänt. Jag fick godkänt i Engelska A.

När b-kursen började var det tungt. Om jag minns rätt var det då vi delades in i nivågrupper där jag sattes i gruppen som satasade på godkänt. Läraren förstod redan från början att jag inte kunde, att jag inte förstod. Kursen var kämpig. Hur stor chans hade jag att klara läs - och hörförståelsen i Engelska B om jag inte ens klarade den när jag gick i nian? Jag klarade den inte. När jag hade betygsamtal med läraren och hon berättade att hon beslutat för att godkänna mig kom tårarna. Det var en fantatisk känsla.

På senare dar har jag läst om Engelska A på komvux och har nu ett välgodkänt!

Idag undrar jag vad jag hade kunna göra bättre. Det känns som om jag hade kunna lagt ner mer tid. Försöka mer, be om hjälp men istället gav jag upp och förstod att det inte skulle gå. Det ämne jag behövde mest stöd i var det ämne jag hatade mest och struntade i. Det är något jag ångrar idag. Hur bra hade jag kunnat bli med den rätta viljan?


Vecka 11

Då ska vi se.

Spinning: 1 h 50 min
Vattengympa: 55 min
Promenad: 3 h och 55 min

Helgen som jag tänk och funderat över

Det var den här helgen som jag tänkt länge hur den skulle bli. Helgen då Tobias skulle vara i Stockholm och jag skulle vara själv hemma i Umeå. Exakt hur tomt skulle det kännas att det bara fanns en tandborste i tandborstkoppen, hur mörk och tyst skulle det vara när jag skulle gå och lägga mig själv? Och, vad ska jag egentligen göra hela helgen? Planerna var många från början, cocktailkväll hit och dit men det slogs av när jag insåg att alla inte kunde närvara. Jag är mycket nöjd med helgen, den har varit finemang! I fredags blev det en god middag på Allstar med brudarna följt av te på Waynes och igår tränade jag och Sara på eftermiddagen och sen for vi hem till mig och käkade pannkakor med glass och såg på Flickan som lekte med elden. Söndagen kommer att bjuda på plugg och förhoppningsvis träning. Planerar även att laga lunch till älskling när han kommer, vad vet jag inte än, men nåt med kyckling!

Om tiden vill ifatt!

Tiden är något som skyndar snabbt för mig. Jag går upp tidigt och pluggar till sent på kvällen. Listan i mitt huvud med sånt som måste göras växer och växer. Plugga, träna, städa, handla, laga mat, tvätta, leta kurslitteratur plus hålla kontakten med nära och kära runt om i landet. Idag hittade jag även en tröja bakom massa tröjor som jag glömt att jag hade - det tyder på att jag måste rensa i garderober. Det för bli en annan dag!

Malmköpingssommar!

Jag var i valet och kvalet när Björn ringde och började diskutera sommarens schema. Skulle jag ta allt jag kunde få eller skulle jag passa på att vara lite ledig och njuta av sommaren? Han räkande upp vilka veckor som jag kunde vara ledig och vilka veckor som han behövde mig. Vi bestämde att jag skulle börja jobba vecka 25 och sluta jobba vecka 32. När vi lagt på och jag gått och funderat ett tag (ganska kort period för att vara mig) så ringde jag upp honom igen och tog ledigt vecka 27 också. Jag behöver ju inte jobba ihjäl mig den här sommaren, jag kommer klara mig ändå. Med tanke på hur hemskt intensiv förra sommaren var så vill jag ta tillvara på den här sommaren. Sol, bad, värme, grillkvällar, utflykter och massor med bärpaj och vanligsås!


Stavern 2010


Sådär otroligt gott!

I fredags hade jag i uppdrag att köpa ett vitt fruktigt vin till Ingrid och hon avslutade smset med "jag litar på dig". Jag kände pressen att hitta ett superbra vin för en billig peng. Jag vandrade runt bland hyllorna och hade i vanlig ordning beslustångest. Jag hittade en flaska som jag knappast övervägade allt lägga i korgen, den bara slank ner. Det var inte vitt, det var inte till Ingrid utan det var ett rosé till mig!




Hur gott ser det inte ut då?
Jag vill ha sommar, sol och ett glas rosé i handen.
Jag lär ju dricka upp flaskan innan dess och jag hoppas att jag inte blir besviken!


Vecka 10

Spinning: 1 h 50 min
Löpning: 4 km
Rodd: 2 km
Promenad: 5 h 15 min

Jag gillar när spinninginstruktören säger: Nu är det en uppförsbacke kvar, sen är det Solsidan!

Lördag igen!

Förra helgen var det palt på menyn och igår serverades linsgryta hos Johanna. Gott var det också och på mackan fick vi kokt lönnebergaskinka som hon köpt över disk, lyxigt ska det vara :) Det var inte igår jag åt sån fin skinka. När jag kommer hem till Malmköping ska jag nog äta 1 kg Bergdalaskinka! Efter linsgrytan bar det av till Elin som ställe till med fest eftersom hon fyllde 24 år. Tanken var att det skulle bli utgång efter det men jag blev lite överförfriskad och fick ta en taxi hem. Bättre lycka nästa gång :)

Nu sitter jag och väntar på att Sara, Johanna och Ingrid ska komma hit för lite filmmys. Nice!

Ha en fin lördagskväll!

Med solen i ögonen



Efter en promenad i eftermiddagssolen kände jag mig piggare. Men jag har ändå beslutat mig för att hoppa över träningen idag. Jag känner inte motivation till det och så kan det vara ibland.



Jag gick hem och lagade laxpaj istället.
Det blir förmodligen en kvällspromenad senare, skönt med lite frisk luft!


Samarbetssvårigheter

Idag är en sån dag som kroppen och huvudet inte hänger ihop. På något sätt känns det som om huvudet är en del, kroppen är en annan del och så är jag en tredje del. Jag vill ju att vi ska samarbeta så vi kan träna ikväll. Hoppas på det. Nu har jag gjort en stor kopp te och så jag ska lägga mig i soffan och fortsätta läsa lGiddens så får vi se om huvudet återvänder till mig snart. Det förvånar mig lite att det går bra med läsningen en dag som denna, men det glädjer mig!

Hoppas ni har en fin dag!


Måndagstankar

Tobias nya favoritprogram är 112- på liv och död så nu sitter vi ser på det. De sa precis att löningshelgen påverkar ambulanspersonalen då det är mycket folk ute på stan och festar. Jag började då tänka på vissa tillfällen då olika yrken har mycket att göra. Ambulanspersonalen har till exempel mycket att göra under stora helger som midsommar och nyår medan matbutiker har stängt den tiden. Däremot har matbutiker mycket att göra dagarna innan jul och midsommar när all mat ska inhandlas. Den största uthyrningsdagen för skiduthyrningen i Hundfjället är söndag vecka sju men förmodligen är det en relativt lugn dag för andra. Biosalonger och resuturanger har sin rush på helgen då exempelvis fabriker har stängt och de anställda har ledigt. Nog om det här ni fattar vad jag menar, det var bara något som slog mig!

Veckans aktivitet!

Jag har fått för mig att jag skulle mer pepp på att träna och motionera om jag summerar veckans aktivitet på bloggen. Då kan jag se hur veckan sett ut och dessutom kan ni läsa det, det är nog just detta som gör mitt pepp. Man vill ju inte verka lat :) 

Vecka 9
Spinning: 1 h 35 min
Gympa: 55 min
Core: 30 min
Crosstrainer: 25 min
Löpning: 4 km
Promenad: 4 h 10 min

Söndag!

Igår var det alltså den stora paltdagen. Äkta Norrländsk husmanskost. Palt, fläsk, lingonsylt, rivna morötter och till det serverades mjölk. Det smakade bra. Tack Saris! Efter palten blev det Melodifestivalmys med Annie, Maria och Felicia och en hel del saltapinnar, popcorn och nötter. Kos!

Idag väntar en promenad i solen och ett spinningpass!


Lördag!

Igår när vi var på gymmet bestämde jag mig för att springa på löpbandet. Framför varje löpband och crosstrainer finns det en liten tv som inte har ljud på. I vanliga fall måste jag se något med text för att kunna följa med. Top Model och vänner är sånadär bra träningsprogram. Igår var det lite annorlunda, jag hade med mig mina hörlurar vilket betyder att jag kan se vilket program som helst. Jag kan säga att jag blev överlycklig när det var "I en annan del av Köping" på fyran. Så det blev 4 km och världens härligaste gäng i lurarna. Jag gillar´t.

Ikväll ska Sara bjuda på palt. Det ska blir spännande att testa. Hon tror inte att jag kommer att gilla det men jag ska göra ett försök. Är man norrlandsbo så är man!

Ha en trevlig lördag!

Skridskor

Våren har kommit till Umeå. Idag var det 4 grader och strålande sol. Underbart. Jag förmodar att även helgen kommer att bjuda på sol. Därför försökte jag peppa Sara att hänga med och åka lite skidor i bräntbergsbacken i helgen. Hon är ingen skidåkare utan skulle hellre vilja åka skidskor. Jag som hatar skidskor. Ont i fötterna och frysna tår. Mitt i denna diskussion kom jag att tänka på mina skidskor som pappa och jag köpte begagnade på "sport och lek" i Flen. De var lite slitna så pappa tyckte att vi skulle måla dem vita, allstå med riktig skofärg som vi köpte på Sko-nilsson. Dessvärre var den vita färgen slut så vi tog beige. Resultatet blev inte beige utan brun. Bajsbruna skidskor med gula snören. Som sagt har jag aldrig gillat att åka skidskor. Undra om det är en bidragande orsak?

Längtan!





Nu får det gärna bli vår så jag kan använda mina nya prylar :)


RSS 2.0